WersiKlubben

Evt. navn / dæknavn:
Evt. Overskrift / emne:
Fed skriftUnderstregningKursiv skrift  <−  Forklaring ‑ tryk her


ole-lau d. 27. August 2016 kl. 00:24:49
OAS Sound
Hej Kasper, som WERSI OAS musiker gennem ti år, har jeg måske noget som du kan bruge. Xenios / Scala. hilsen Ole


Kasper d. 20. August 2016 kl. 14:26:52
oas opdateringer
Hej jeg har et scala oas orgel jeg er glad for. Nu ville jeg opdatere nogle lyde som jeg tidligere havde set på wersidirekt i england. Til min store overraskelse ser jeg at de ikke mere har opdateringer til oas. De har nu kun oax produkter. Jeg må sige at den udvikling bekymrer mig lidt. Har man investeret omkring 150.000 kr. for et års tid siden, føler men sig lidt trådt på og tilliden til wersi skrumper noget ind. Man kan stadig købe opdateringer i tyskland, men de koster næsten 4 x så meget. Og hvor længe kan man så det?
I englan wersidirekt kan man så til gengæld få opdateret sit oas til oax for små 80.000kr, altså en opdatering! Så er man med igen. Den politik er ikke god nok. Er det mig der er galt på den ? Jeg hører gerne andres mening.


Jan M. d. 12. August 2016 kl. 21:33:50
Hej C.N.
Dit orgel kan være lidt svært at prissætte nøjagtigt, for de fleste af orglerne fra den tid er borte.
Tiden er desværre nok løbet fra instrumentet. De bedste af lydene kan findes i mange af de nyere orgler, hvis det er dem man søger. Det er et stort orgel, som kræver sit rum, dertil kommer at en evt. rep vil være kostbar.
Det er ikke for at være lyseslukker, men det er ihvertfald de ting jeg ville se på.
Et forsigtigt gæt ville være omkring 500-1500 kroner, ud fra de priser jeg kender til med wersiorgler.
Det bedste du kan gøre er at gå ind på Quoka.de .
Her sælges der flest wersiorgler.
Skriv Wersi i søgefeltet, så er du godt i gang eller gå ind på wersiklubbens side nr 02, der står Quoka også. Tryk på den og alt går automatisk.
Priserne er muligvis lid skuffende, hvis man har et orgel til salg, men skal man købe et orgel synes jeg man får meget for pengene.
Held og lykke med salget,
Jan M.C.N. d. 12. August 2016 kl. 16:41:48
Wersi 358 SKT/358S.
Til Wersiklubben!
Ja, det er lige netop det. Jeg ved søreme ikke hvorfor der er to navne. Men det er i hvert fald magen til. (Det sælges i øvrigt med bænk.)
Jeg vil blive meget glad, hvis der er nogen der kan hjælpe mig med at svare på mine spørgsmål, eller som kunne være interesseret i at købe det.
Med venlig hilsen
C.N.


BBB d. 12. August 2016 kl. 12:00:07
Hej FH
Et arrangement med Florian og de Engelske fyre ville være fantastisk. Koncerten med Florian var jo en succes. Der var fuldt hus og lidt til. Hvis man samtidig blandede lidt OAX ind i arrangementet, ville det være toppen. Jeg må hellere skrive mig på med det samme.
Så vidt jeg er orienteret er der ingen musikforretning i DK der har et OAX-instrument hjemme. På youTube er der flere demos, men det er nu ikke det samme som at høre instrumentet 1:1.
Det er et godt initiativ FH, og jeg håber at ideén ser dagens lys.

Mvh BBB


WersiKlubben d. 12. August 2016 kl. 11:17:41

Hej C.N.
Du skriver at du har en Wersi 358 SKT. Er den identisk med en 358 S, som vi har på side "06. Analoge orgler" ?

Mvh WersiKlubben


C.N. d. 23. Juli 2016 kl. 10:32:08
Wersi 358 SKT
Kære Wersi entusiaster.
Min far samlede i årene 1975-1977, et Wersi 358 SKT "Theater-Modell". Det er ikke blevet brugt i mange år, men er i god stand, og spiller fint.
Orglet skal nu sælges, men jeg har ingen anelse om, hvad sådan et kan sælges for. Så hvis der er nogen, der har en ide' om det, eller der skulle være nogen der gerne vil købe det, så giv meget gerne besked, og kom gerne med et bud.
Jeg kan sende billeder, og orglet kan ses og prøves, i Nordsjælland, hvor det befinder sig.
Jeg ser frem til at høre fra jer. 😊


Palle d. 22. Juli 2016 kl. 12:30:03
Musikere vidensdeling
Hej alle

Jeg faldt tilfældigvis over en video på YouTube fra et tysk musikertræf, som I kan se her: https://www.youtube.com/watch?v=U9YTq2lMMrg

Der er mange sandheder i det, han siger, efter min mening. Min baggrund er en opvækst i en musikalsk familie, der lærte mig at spille harmonika som 5-årig efterfulgt af et par års musikskole som 12-årig for at lære at spille elorgel. Som 14-årig og 20 år frem som prof./semi-prof. musiker, de første par år som solomusiker, men efterfølgende som medlem af en duo, trio og kvartet, da jeg nyder samspillet og det kollegiale. Jeg stoppede i 1998, så jeg er måske lidt gammeldags, når jeg savner det gode håndværk frem for al mulig brug af teknik, hvor keyboardet nærmest spiller af sig selv. Hvad mener I ?

Vi satte en stor ære i at folk skulle kunne høre at det var os, der spillede, så vi brugte ikke al teknikken, selv ikke da jeg havde skiftet mine gamle orgler ud med et topmoderne WERSI. Det medførte alligevel en stigning på 2-3 gange så mange jobs, ikke fordi jeg/vi spillede bedre, men fordi jeg nød at spille på et WERSI orgel og fik mest muligt ud af mulighederne uden at indkode eller bruge playback, sequences, midi etc. Det smittede af på folket, når de kunne se og høre at vi nød at underholde dem.

Det var ganske kort en indledning til det, jeg håber I vil følge op, nemlig dele jeres erfaringer og meninger om et fantastisk job som musiker.

God dag til jer alle...


FH d. 13. Juli 2016 kl. 17:00:55
lidt mere orgel...
Hej Palle.

Jeg synes du skriver rigtig mange gode ting og synes det alt sammen virker rigtig spændende. Lige lidt småting som du efterspørger...

I forhold til den tekniker som jeg kender i Tyskland, så er han super dygtig og rigtig kompetent på CD orglerne. Du spørger ift en "overhaling/rensning" af orglet. Jeg ved at en Spectra ligger på ca 7-800 euro og en Atlantis er så en smule dyrere. Jeg gav i sin tid ca 900euro for at få min lavet. Men den kunne så heller ikke sige noget som helst da den kom derned... Men det kan den nu... Men han er meget forsigtig med at give en fast pris, da der kan være alt muligt galt som han ikke kan se... Men han er meget fair.. Nogle kender måske Peter Gerstberger fra Berlin som tidligere har været med WersiDK rundt i DK og lave orgler. Når Peter ikke kan finde ud af det, så er det Freddy Schell han ringer til for at spørge om hjælp. Så han er dygtig. Jeg skal højst sandsynligt afsted sammen med en kammerat i Oktober med en Spectra som skal laves og have et Gigatower bygget i. Men det skal i nok hører mere om senere...

Du skriver lidt om nogle TS2000 i hvid. Vil du ikke sende mig et billede hvis du stadig har dem. Jeg er måske interesseret. Hvis vi kan blive enige om prisen:-)

Og for nu forsigtigt at melde ud, så laver jeg nok en koncert med Florian igen i 2017. Og måske kan jeg lokke de engelske "gutter" - Brett Wales, Ben Scott-Hyde og Robert New herover og vi så laver en hel fantastisk dag med musik af hele "Wersi-familien"... Det er jeg sikker på kunne blive en rigtig god oplevelse for alle.

I øvrigt har flere efterspurgt en cd fra Florian. Vi optog "live" koncerten med ham i august sidste år her i DK og den er lige nu hos trykkeren. Så den kommer på markedet her i august. Derefter forventer jeg at få cd'erne her til DK hvor jeg så kan sende ud når nogen efterspørger den...

Er man rigtig meget orgelfan, så prøv og følg lidt med på siden på Facebook - "Wersi Enthusiasts of Denmark" som jeg administrerer og opdaterer. Der kommer til at ske en masse ting henover juli august og selvfølgelig oktober hvor turen igen går til England. Men klik ind på siden og "like" den og følg med. Der kommer altid lidt småting på hist og her og kommenter gerne eller skriv et indlæg om noget du har lyst til at vide mere om, så kigger jeg på det...

Det var vidst alt for nu:-)

God dag til jer alle...


Palle d. 10. Juli 2016 kl. 10:35:23
Fodpedaler og højttalere
Nu gik der pludselig en måned, hvor jeg har haft for travlt til at skrive, men har i mellemtiden modtaget mine nye pedaler og 2 højttalere. De blev pakket ud, stillet op og sluttet til. Først lød det ikke til at den ene højttaler fungerede, samme problem som med den ene af mine T2000 højttalere, men det viste sig at det var lydstyrkeknappen under orglet, det var galt med. Efter at have drejet frem og tilbage nogle gange kom der lyd i begge højttalerne. Så nu har jeg 2 hvide T2000 i overskud og et sæt pedaler (hvor 2 toner ikke fungerer), hvis der er nogen, der er interesserede så kom med et rimeligt/seriøst bud.

Hvis sommeren fortsætter med det vejr, vi har nu, vil jeg bruge ferien på at få spillet mere på mit orgel og få genoptrænet til tidligere års niveau som semiprof. musiker.

Det lyder spændende med planer/ønsker om både koncert og demo af Sonic, FH. Håber at høre mere om det. Du nævner også en tekniker i Tyskland, er det ham som WERSI DK har benyttet tidligere ? og er WERSI DK stadig aktive eller er de stoppet ?

Hvad koster det at få gennemgået et orgel og få renset/repareret det ? Hvis det er et normalt fungerende og velholdt et af slagsen ? Findes der nogen gode WERSI teknikere vest for Storebælt, som kan klare det hos private, så vi ikke skal slæbe alt udstyr land og rige rundt ?

Med hensyn til at være tilbageholdende med at bygge sit CD-orgel om, så er jeg helt enig med jer, FH og BBB. Jeg er meget glad for lydene i mit Atlantis og har kun hørt OAS-serien via YouTube, så det er ikke nok til at vurdere lydkvaliteten i dem. Foreløbig er der nok at se til med at lære mit Atlantis at kende og få mest muligt ud af det, så må vi se hvad der sker i fremtiden mht. udskiftning, ombygning eller tilkøb af ekstra orgel.

Det blev en længere historie, så jeg vil slutte og ønske alle WERSI og orgel-/keyboard-entusiaster en fortsat god sommer og forhåbentlig bedre vejr i de næste uger/måneder.


FH d. 30. Juni 2016 kl. 13:00:53
Diverse orgelting
Nå, nu kan jeg se der er sket en hel del siden jeg var på siden sidst, og især en del fra BBB.

Jeg starter lige med dette. Hvis folk ikke ved hvem jeg er, så hedder jeg Flemming og jeg arrangerede sidste år en koncert med Florian i Danmark. I er velkomne til at søge mig på Facebook hvor jeg også har en side som hedder 'Wersi Enthusiasts of Denmark'... Det er aldrig godt at vide hvad der sker på den side😊👍
Mine eksaminer er nu overstået og derfor har jeg igen fundet tid til lidt forskelligt, heriblandt dette forum..
Først vil jeg gerne svare BBB angående en demo omkring en demo af en ny Sonic.

Jeg vil meget gerne arbejde hen imod en demo hvis folk er interesseret... Jeg kan kun sige jeg er meget imponeret over dette nye instrument. Jeg har selv tidligere arbejdet lidt med OAS og har til daglig også en Tyros og noget ketron, så jeg er ikke uvant med andre instrumenter end CD-linjen...
Jeg har haft en Sonic imellem hænderne i næsten 4 dage og jeg bliver mere og mere glad for den. Faktisk er jeg næsten forelsket i en og har egentligt besluttet mig for at købe en når jeg er færdiguddannet om 3.5 år... Men så længe kan i nok ikke vente.. Der er mange rigtig fine features i dette nye orgel, men jeg synes vi skal arbejde hen imod en dag hvor det måske kan lade sig gøre at fremvise instrumentet... Hvad enten det bliver af mig eller måske gutterne fra Wersi Direct i England... Hvem ved...

Dernæst har jeg netop været i Tyskland hos Replay Service Team (Freddy Schell) som har holdt en lille sommerfest, hvor Sonic'en stod side om side med CD og OAS instrumenter.. Sikke en oplevelse... Hvis folk vil se lidt video, så se på Facebook for den før omtalte Wersi Enthusiasts side.... Der er flere videoklip og der kommer snart flere til så snart jeg modtager dem... Igen et helt fantastisk arrangement... Jeg havde en god kammerat med fra DK og vi snakkede naturligvis med Florian og Hady Wolff hvor den sidstnævnte for første gang i 6 år spillede på et Wersi orgel.. Super oplevelse...
Hvis folk ikke kender Freddy Schell, så prøv og slå firmaet op "Replay Service Team" i Halsenbach. Han er ekspert inCD linje orglerne. Når Wersi Hochrein ikke kan finde ud af det, så ringer de til Freddy😁
Jeg tror aftalen med min kammerat lyder på at hans orgel skal serviceres i oktober måned i Tyskland. Så tager jeg naturligvis med ham derned og får styr på tingene... Han glæder sig helt vildt...
Og vil bare lige sige at hans reservedelslager slår de flestes når det kommer til orgeldele... Mangler man noget, så ringer man til Freddy... Og ganske rigtigt som omtalt i et tidligere opslag, så passer pedalspillet fra OAS / OAX ikke til CD linjen... Jeg tænker også jeg køber et og har stående.. Har fået en pris fra Freddy og det er meget rimeligt... Samtidig skal jeg have nye enheder i mine TS7000 højtalere. Det ordner Freddy også...

Det var vist alt for nu... Men hov, vent lige... Florian har spurgt om der måske er stemning for en koncert igen... Det har jeg næste sagt ja til... Men det bliver først til næste sommer, så lad os håbe der er opbakning til arrangementet.. Det kunne være fedt... Måske med 2 orgler denne gang.... Eller 3... Kan jo være der kommer en Sonic til samlingen... Florian og jeg snakker en del om det i øjeblikket... Som det sidste vil jeg gerne opfordrer til at man ikke bygger sin Atlantis om eller andre CD orgler... Den billigste løsning er lige nu at købe en evt Scala og bygge den om... Jeg ved de sælger rigtig mange nye orgler, så derved bliver brugtmarkedet også større, især for OAS... Og billigere... En Scala går typisk for ca 30000kr i Tyskland .....

Men CD linjen kan altså godt være med rent lydmæssigt... Det beviser videoerne fra min Facebook i al fald....

Det var en lang smøre, men kontakt mig gerne for mere info... Og går også lidt med tanker om at slå ind på at samarbejde med Wersi om nye og gamle orgler... Det ved jeg ikke om det er interessant for nogen overhovedet......

God dag til orgelfolket derude.....


BBB d. 06. Juni 2016 kl. 11:59:49
Sonic

Hej FH

Du skrev tidligere om et muligt arrangement med demonstration af Wersi Sonic ( OAX).
Jeg kunne godt tænke mig at både høre og prøve den. Så vidt jeg ved er der ingen steder i Danmark man har den mulighed ( Eller er der ? ) Kunne man forestille sig at det kunne arrangeres i forbindelse med musiktræf ?

Mvh BBB


BBB d. 06. Juni 2016 kl. 11:44:09
Fodpedaler
Hej Palle
Det var jo godt nyt at man endnu kan få et nyt sæt pedaler til Atlantis. Gad vide hvad det er for kontakter der sidder i dem? Dem jeg har i min Atlantis ( de originale) ligner jo sådan en slags tynde sølvbelagte fjedre, og fejlen opstår jo når belægningen med tiden slides af, og de så irer. Jeg har så renset mine, men det gjorde ikke skaden mindre, idet sølvbelægningen jo derved blev ringere eller fjernet. Men lad høre fra dig når du får dem hjem, det lyder spændende.

Med hensyn til ombygning af CD, forhørte jeg mig i 2014 om ombygning af Atlantis til OAS. På det tidspunkt var prisen 15.500 EURO. Inflationen medregnet er det jo sådan set blevet endnu billigere at ombygge til OAX, idet man jo tillige får en nyere teknologi.
Men jeg købte i stedet en OAS expander EX1. Det virker godt. Jeg er jo glad for lydene i min Atlantis, og den starter jo op med det samme. Med Expanderen kan jeg gennem en mixer køre både OAS og CD på samme tid. Det giver mulighed for nogle rigtig gode kombinationer.
I OAS, og givetvis også i OAX har Wersi jo lagt lydene fra CD-linien. Det er bare ikke de samme.
F.eks soloviolinen fra CD er meget flottere en de solovioliner der er i OAS. Men der er jo så mange andre flotte lyde i OAS og OAX.
Men jeg synes man skal tænke sig grundigt om inden man udrydder sit CD-instrument. Når det er gjort, er der ingen vej tilbage.

Men jeg er meget spændt på dit nye pedalsæt, og hvordan det virker.

Mvh BBB


Palle d. 06. Juni 2016 kl. 07:27:39
Fodpedaler,ombygning m.m.
Hej BBB

Jeg har modtaget svar fra WERSI i nat, så du (og andre) får oplysningerne her:
1. Det er ikke muligt at koble pedaler til OAS/OAX til et WERSI Atlantis. De har stadig CD-Line pedaler på lager til 690,- EURO inkl. forsendelse til Danmark. De tager ikke brugte pedaler retur.
2. De har højttalere til salg, så jeg har bestilt nye højttalere og nye pedaler.
3. I øjeblikket er der ikke mulighed for at ombygge fra CD-instrumenter til OAX, men det forventes at komme senere. Dog vil det koste minimum 15.000 EURO.

Mvh Palle


Palle d. 05. Juni 2016 kl. 21:24:10
Fodpedaler
Hej BBB

Tak for hurtigt svar. Jeg blev ikke klar over om du også har en Atlantis eller hvilken model, du har ? Jeg har netop sendt en forespørgsel til WERSI Hochrhein vedr. udskiftning af pedaler, udskiftning af højttalere (til TS7000 eller 5100) og evt. opgradering til OAX, så nu venter jeg spændt på at høre fra dem. Du hører fra mig igen, når jeg får svar.

Mvh Palle


BBB d. 05. Juni 2016 kl. 07:03:06
Fodpedaler
Hej Palle
Ja, fodpedaler på Atlantis er jo efterhånden en ældresag. De fleste af dem må jo også have haft 25 års jubilæum. Efter at have prøvet en Scala, har jeg overvejet at købe et nyt sæt basser, idet de nye pedaler (synes jeg) var meget nemmere at spille på. Årsagen er at der ikke er så dyb vandring på dem. De virker så en smule hårdere, fordi de jo ikke kan trædes så langt ned. Til gengæld bliver der ingen knas eller dobbeltanslag med den teknik der er brugt.
Jeg har kigget efter opgradering fra Atlantis til OAX, og har ikke fundet nogen prisliste. Prøv at skrive til
Wersi Studio Hochrhein.
Mvh BBB


Palle d. 04. Juni 2016 kl. 12:04:14
Ombygning til Sonic muligt ?
Hej,

Som Jan M. skriver så er jeg heller ikke den store skribent, men er af og til inde og læse, hvad der sker. Har haft stor glæde af gode råd vedr. teknik fra FH og KSM.

Det lyder interessant med besøg af WERSI kunstnere. Det må meget gerne foregå i Århus eller i nærheden, hvis der er stemning for det.

Apropos WERSI, så har jeg et WERSI Atlantis SN3, hvor jeg længe har overvejet at få repareret fodpedalerne, hvor 2 toner ikke fungerer. Der er også lidt knas med den ene højttaler (T2000), men det er ikke billigt. Jeg overvejer derfor om det er muligt at få opgraderet til Sonic og hvad det vil koste ? Er der nogen der kender noget til det ?

På forhånd tak og fortsat god sommer.


WersiKlubben d. 21. Maj 2016 kl. 15:42:07
Kostas
Hello Kostas
Unfortunately we do not have much information about the W258. It may be that there is a reader who has more information on these organs. I have little info I can send to you.
Best regards
WersiKlubben


Keld d. 18. Maj 2016 kl. 19:56:39
Audia 5, Keytron
Hej er der nogen som ved meget om Audia 5, Keytron?


Kostas d. 17. Maj 2016 kl. 19:28:09

Hello,
I've just noticed that in "15. Efterlysninger" (I translate everything using Google Translator as I don't understand Danish) there is Wersi W 258 S organ, which I happen to have. I'm surfing the net only to find that there is very little information about these organs, and even if there is it's usually not in English (I'm from Lithuania). So I'm really interested in these organs trying to find any manual without any luck... Maybe you happen to know something about them and have more pictures or some electronic parts diagrams (I sure I gave some sort of diagram somewhere, which depicts some of the electronic parts). Or maybe you would be interested in seeing pictures of my organ? Mine is very similar to the one in 1973 catalog photo, only it has no black and white drawbars under the stops (and there are some really minor differences). Anyway, I thought you might be interested in all this.


BBB d. 09. Maj 2016 kl. 21:41:21
Claudia Hirchfeld
Det lyder spændende med en Claudia-koncert. Jeg tror hun trækker et godt publikum, ligesom FHs Florian Hutter-arrangement. Det var en rigtig god oplevelse. Jeg er ret overbevist om at der bliver fuldt hus, hvis aftalen kommer i stand. Godt initiativ!
Mvh BBB


Gunnar K d. 02. Maj 2016 kl. 01:13:24
Claudia Hirchfeld
Hej, jeg er klar til Claudia Hirschfeld Koncert hvis det bliver aktuelt, plejer hun at spille sin version af Soul Bossa nova når hun giver koncert?
Mvh, Gunnar K


FH d. 19. April 2016 kl. 09:17:09
Claudia Hirschfeld
Hej Esben.

Det lyder da super spændende. Jeg lavede et arrangement med en ung orgelkunstner, Florian Hutter, sidste år. Har du lyst til en snak om et sådan arrangement, så giv mig da gerne et praj... Jeg kan træffes på mail: fkhansenxz@q-qme.com

Jeg giver gerne en hånd med og har da også kontakt til en del forskellige mennesker.... Så jeg er altid frisk på en snak...

Men godt initiativ...

Mvh,

FH


Esben L. d. 18. April 2016 kl. 12:30:35
Claudia Hirschfeld
Hej alle orgelfans !

Jeg vil høre om der i dette forum er nogen der kunne tænke sig at få Claudia Hirschfeld (nærmere præsentation vist overflødig) til Danmark for at give koncert ?? Mon ikke ... Jeg er blevet kontaktet af hendes büro, som oplyser at hun meget kommer en tur herop og de har bedt mig komme tilbage med et forslag. Det kan formentlig ikke nås i 2016 (jvf. hendes terminkalender), men så i 2017 da. Selv har jeg ingen erfaring med et sådant arrangement, men måske en af jer ved, hvordan vi kommer videre ? Der er endnu ikke oplyst noget om omkostningerne, men selvfølgelig er hun ikke gratis. Det kunne bare være megafedt hvis hun kom. Jeg ved godt, at man da bare kan tage en tur ned til Tyskland, hvis man vil se og høre hende, men prikken over iet er dog en optræden herhjemme, ikk ?


FH d. 05. April 2016 kl. 10:09:56
Octoberfesten...
Hej allesammen.

Ja, som Jan M. ganske rigtig har skrevet, så er der udsolgt til octoberfesten/orgelfestivalen i England.. Der sælges 150 billetter og jeg er sikker på de kunne sælge mange flere, men på grund af pladsbegrænsningen i restauranten (morgen og aften), er det desværre ikke muligt at klemme flere ind.. Hvor end de gerne ville... Jeg er i ugentlig kontakt med englænderne og skal nok melde ud hvis der er nogen som springer fra i sidste øjeblik... eller før...

Men når du/I nu sidder og læser dette, så vil jeg da lige spørge lidt til om der måske er interesse for en aften/dag med mulighed for at se og prøve den nye Wersi Sonic? Jeg overvejer at arrangere en dag med efterfølgende koncert med de 3 gutter fra england som står for Wersi Direct og Octoberfesten. Vil blot sige jeg selv har haft muligheden for at spille på den nye model og den siger virkelig godt... Noget anderledes end den nuværende OAS model, men dejlig forfriskende i forhold til hvad Wersi normalt har lavet...

Men giv gerne en tilbagemelding om et sådan arrangement skulle have en interesse... Måske lidt hen i efteråret hvis der er interesse...

FH