WersiKlubben

Evt. navn / dæknavn:
Evt. Overskrift / emne:
Fed skriftUnderstregningKursiv skrift  <−  Forklaring ‑ tryk her


Per Meyer d. 03. Juli 2017 kl. 16:11:32
Pegasus Wing
Noen som kan hjelpe meg med en oppdateringsdisk fra versjon 1 til 2, sammen med koden. Bor i Norge.


Thor Skov d. 30. Juni 2017 kl. 17:55:35
Wersi GS serien
Jeg mangler et svagstrøms teknisk diagram af GS seriens hoved kort, benævnt EA board.
Jeg har forsøgt mig hos Wersi folk i Tyskland, England og USA.
Man vil ikke udleverer det ? (underligt da GS serien jo er "forældet" med Sonics intro.)
Jeg har flere kontakter i England. En af dem informerede at han da havde den fulde tekniske dokumentation - men den var ikke til at kopierer da "den er flere cm tyk"
- dårlig undskyldning, da jeg foreslog blot at affotografere.
Jeg er efterhånden overbevist om at Wersi har fået håndfæstninger underskrevet om ikke under nogen omstændigheder at udleverer tekniske diagrammer, når de udleverer dem til Service partnere.
Freddy Schell giver samme svar : "du kan ikke få kopi" !
Jeg skriver her på siden, da der nok findes "et svagt led" et eller andet sted.
Nogen der har, eller ved hvor det er værd at forsøge sig, for at få fat i teknisk GS diagram ?
PS : Jeg har bygget orgler siden 1973 - først forskellige Böhm og til sidst Wersi Saturn - alle med fyldig teknisk dokumentation, da de var selvbyg.


Flemming Hansen d. 23. Juni 2017 kl. 08:34:54
Hyggeligt...
Hej Terje.
Velkommen her på siden. Som sideadministratoren ganske rigtigt skriver, så er denne side et sted hvor folk med interesse for Wersi orgler har mulighed for at skrive og ideudveksle sammen.
Jeg vil blot ønske dig velkommen her på siden og sige at vi glæder os til at høre lidt fra dig.

Mvh,
Flemming


WersiKlubben d. 21. Juni 2017 kl. 11:52:45

Hej Terje
Velkommen her på siden.
WersiKlubben er ikke en klub med registrerede medlemmer, og der ingen kontigent. Man kan sige at klubbens medlemmer er de folk der skriver på forum.
Der er som bekendt ikke mange wersi-ejere her i Norden. Det er vigtigt at vi har et sted, hvor vi kan komme i kontakt med hinanden. Derfor har vi dette forum, hvor du er meget velkommen til at skrive, hvis du har noget du vil dele.

Velkommen til,
Mvh WersiKlubben


Terje aas d. 20. Juni 2017 kl. 18:45:22
Medlem wersiklubben
Jeg ønsker å bli medlem i wersiklubben. Har i dag ett wersiorgel helios fra 1985 som jeg bygde selv.mitt navn er Terje Aas Åsveien 63-4708 Vennesla Norge.e.postadresse er Terj-aaxz@q-qonline.no håper på svar fra dere. Vennlig hilsen Terje Aas.


David d. 08. Juni 2017 kl. 21:11:17
Pedalspil
Tak for de gode råd, jeg vil nok våge mig ud i projektet med en kammerat der er lidt mere teknisk anlagt end jeg selv er. Jeg vil selvfølgelig gerne høre mere når du har fundet ud af noget og hvad det kan laves for. Du kan måske skive om det her i forum,det ville der sikkert være flere der ville gavne.


BBB d. 07. Juni 2017 kl. 17:59:19
Pedalspil
Hej David

Lige en bemærkning inden du påbegynder at rense sølvfjedrene.
Jeg har i flere år haft bøvl med baspedalerne. Da jeg fik orglet var de ok i et års tid. Så begyndte "dobbeltslagene".
Jeg skilte derefter pedalspillet ad, og rensede dem med det jeg havde. Det var kontaktspray og sandpapir korn 600. Jeg tror det ødelagde fjedrene, for jeg har givetvis slebet noget af sølvet af, selvom jeg var forsigtig. Ihvertfald kunne jeg ikke længere komme af med problemet ved at rense på den rigtige måde.
Så jeg må advare dig om at efterligne min første metode.
Gør som FH siger, det lader til at han har haft gode resultater.

At vende fjedrene som jeg har gjort, kræver lidt erfaring med lodning, og en pro. loddekolbe, så man ikke ødelægger printet ved for høj temperatur.
Som jeg skrev tidligere, vil jeg fortsat lede efter en økonomisk forsvarlig løsning, der løser problemet permanent, idet jeg jo selv kører på lånt tid med mit pedalspil. Det kan være at andre er interesseret hvis det lykkes.

Mvh BBB


Flemming Hansen d. 07. Juni 2017 kl. 07:36:31
Baspedal...
Hej David.

Det var en skam med koncerten. Der var ellers god mulighed for at møde andre ligesindede med samme interesse :-)

Men når det så er sagt er du altid velkommen på Fyn hvis du har tid og lyst. Jeg er altid god for en kop kaffe og en snak omkring CD-linjen :-)

Det er ikke noget problem at skrue printene af. Der falder ikke noget ud eller af. Det eneste du skal være opmærksom på er, når du skal sætte printene på igen. Husk at få fjedrene i hullerne igen, evt med en lille spidstang eller fladtang. Første gang kan det drille lidt og måske tage 5 min længere, men ellers er der ikke noget i det.
Som skrevet tidligere, så er sådan en glasfiberpen et uundværligt stykke værktøj i denne sammenhæng. Den får fjedrene til at skinne igen og det er netop når de bliver mørke (sølv korroderer, altså ruster!! og skal derfor renses)at problemerne opstår.

Men jeg tager den gerne med dig over telefonen hvis det er. Der er ikke noget i det.
Jeg håber vi får en sludder sammen en dag. Jeg triller ofte til Sjælland og Sverige, så kan jeg evt kigge forbi :-)

God dag :-)


David d. 06. Juni 2017 kl. 14:29:20

TIl Kjeld
Jeg har ikke rigtigt mod på at begynde og skille for meget ad med pedalspillet.Det må vente til der kommer en der har forstand på det. jeg har skruget den plade af hvor ledningen går igemmen, og det ser ud som om jeg også skal skruge printet af, så jeg vil lige snakke med en elektriker jeg kender før jeg går videre for det har jeg intet forstand på. Det er bedre det virker dårligt end ikke virker overhodet.

Til Flemming Hansen

Jeg har haft min spectra næsten et år, købt og hentet i lüneburg lidt syd for hamburg.dengang viste jeg ikke noget om lifestyle og golden gate, men det kan jo være at jeg finder noget på et tidspunkt.
Du siger at det er nemt at rense fjedrene og tråden.Hvis man nu skruger printet af falder der så noget ud? jeg kan ikke helt se hvordan det hænger sammen. Ja jeg kender godt Florian fra youtube, han spiller virkelig godt, jeg kommer desvære først fra ferie d. 19 august så det når jeg ikke.


Flemming Hansen d. 06. Juni 2017 kl. 08:09:44
Pedalspil.
Hej igen.

Netop hjemvendt fra en tur til Heppenheim med besøg hos Franz Lambert, kan jeg se der er sket en del på forummet igen hvad angår pedalspillet :-)

Jeg skal ikke bestemme hvad folk skal gøre, jeg har bare ikke lyst tikl at investere x antal tusind kroner i mit pedalspil da den anden proces er ret lige til. Som sagt er det op til folk selv.

Husk at orglet måske også kan trænge til et eftersyn på et tidspunkt :-)

David, må jeg spørge hvor længe du har haft din Spectra osv?? Jeg er lidt nysgerrig. Har du samtidig set at Florian Hutter giver koncert i Danmark (på Fyn) fredag den 11. august? Han kan om nogen spille i samme stil som Franz Lambert , Klaus Wunderlich, Hady Wolf og alle de andre store der er eller har været :-)

Kunne måske have interesse for dig?

Men du er altid velkommen til at kontakte mig...

Mvh,

Flemming


Kjeld d. 02. Juni 2017 kl. 08:46:08
Pedalspil
Til David: Prøv at tage nogle billeder af de gamle kontakter så jeg kan danne mig et indtryk. Så detaljeret som muligt. Så send dem til ksm-electronicxz@q-qtdcadsl.dk , så ser jeg på det. Mvh. Kjeld Stanley Møller


David d. 01. Juni 2017 kl. 16:40:08
Pedalspil
Til Kjeld

Hej Kjeld og tak for svaret. Jeg forstår godt det kan være svært at give en fast pris, man skal jo passe på ikke at brænde fingrene. Men ligger prisen mellem 2.000-5.000, eller 5.000-7.000 eller 7.000-10.000 eller mere? Jeg er nødt til at vide nogenlunde hvor vi er henne.


Kjeld d. 01. Juni 2017 kl. 13:32:33
Pedalspil
Til David: Det er længe siden jeg har lavet det sidst, så det er svært at give en pris. Det er håndarbejde og IKKE noget man bare kan købe i KIT system ;-)Det bliver specielt fremstillet til det enkelte Pedalspil. Nej, det skal ALDRIG renses mere. Jeg skal have Pedalspillet fysisk på Værkstedet, for at kunne afgive et TILBUD. Mvh. Kjeld Stanley Møller


David d. 31. Maj 2017 kl. 18:50:11
pedalspil

TIL Flemming Hansen
Tak for svaret,det lyder godt at man ikke er helt fortabt. Du må gerne skrive på forum hvad du finder ud af. Jeg bor i københavn.

TIL Kjeld
De kontakter du snakker om, skal de også renses fra tid til anden? Hvis de ikke skal det og de
er mere pålidelige, hvad koster det så at få skiftet, hvis jeg kommer med pedalspillet?
Det skal jo helst ikke være dyrere end et nyt pedalspil :)


Kjeld d. 31. Maj 2017 kl. 14:40:05
Pedalspil
Som før skrevet, så kan jeg lave det perfekte kontaktsystem i Baspedalspillet. Jeg kan IKKE lave det på en dag, idet det er et stort arbejde. Det kan tage uger, idet delene skal indkøbes i udlandet og leveringstider er jeg desværre IKKE herre over;) Kontakt mig på ksm-electronicxz@q-qtdcadsl.dk for nærmere. Evt. ring på 46139720. Tidligere WERSI Importør og forhandler. Mvh. Kjeld Stanley Møller

BBB d. 31. Maj 2017 kl. 11:21:26
Fodbasser
Hej FH og David

Jeg fik løst problemet med basserne på en lidt anden måde end rensning. Selve sølvtråden (Ground) blev poleret op. Sølvfjedrene opgav jeg at rense, da jeg efter at have renset dem 3 gange ikke kunne få det til at virke. Jeg loddede derefter alle sølvfjedrene af og vendte dem om, og har nu slet ingen støj på basserne. Den ende der vender op i pedalerne er jo faktisk som ny. Jeg har kun poleret dem af i almindelig køkkenrulle uden brug af kemikalier, ganske grundigt naturligvis. Så nu må jeg se hvor længe det holder.
Hvis man skal udføre den proces, skal man investere i en loddekolbe med temperaturindstilling, og man skal have tin-sugetråd. Når al tinnet er fjernet, kan man skubbe fjederen ud og klippe enden af. Der sidder ligesom en lille fortykning på fjederen, hvor den er loddet på printet.
Systemet med sølvfjedrene er ikke holdbart. Jeg vil lede efter en permanent løsning, for næste gang kan jeg jo ikke vende fjedrene.

Mvh BBB


Flemming Hansen d. 30. Maj 2017 kl. 15:36:43
Fodbasser...
Hej BBB og David.

Jeg skal besøge Freddy Schell sidst i Juni som er ekspert i CD-linjen da han selv har været med til at udvikle dem tilbage i 80'erne. Jeg vil gerne spørge hvad det koster da jeg mener at han har dem liggende. Ved rensning børe der bruges Isopropyl-alkohol, meget fin ståluld, trykluft (gerne på dåse) og en glasfiberpen (kan købes hos conradelektronik.dk). Det er ikke nok at rense sølvtråden. Fjedrene skal også renses. Når det er gjort er det som nyt igen. Det tager ca 25-30 for et 25-pedalspil. Jeg gør det ca 1 gang om året.Samtidig har fjedrene og sølvtråden ved manualerne på orglet brug for samme tur. også ca 1 gang om året.

David, må jeg spørge hvor du bor henne? Jeg bor selv på Fyn, Vissenbjerg, og er lidt nysgerrig efter hvor folk kommer fra:-)Jeg har selv en atlantis og en Wega samt et Wersi elklaver.

Skriv eller ring gerne,

Flemming Hansen
20745038
mail: fkhansenxz@q-qme.com

Mvh,

FlemmingDavid d. 30. Maj 2017 kl. 00:11:52

Jeg har også lidt knas med fodbasserne på min spectra. De giver ligesom et dobbelt anslag når man trykker dem ned. Det er ret irriterende at spille med. Jeg har prøvet med en rensning men det holder ikke længe. Er der nogen der ved hvor man kan får sat en anden type kontakter i og hvad det koster. Pedalspillet er med 25 pedaler og nemt at skille fra orglet.
Hvis der er nogen der har oplysninger vil jeg meget gerne høre fra jer.


BBB d. 24. Maj 2017 kl. 12:51:52
Baspedaler til CD-orgel
Hej FH
Vi talte lidt sammen til musiktræffet i Ishøj om baspedealer til Atlantis. Problemet med det originale pedalsæt er jo de forsølvede fjedre.
Det forekommer mig at du nævnte at man kunne købe fjedrene i løs vægt.
Jeg har set mig om på nettet, men fandt ikke noget. Det kan jo have noget at gøre med at søgningen ikke har været korrekt.
Har du en idé om hvor man kan skaffe fjedrene?
Alle er selvfølgelig velkomne til at komme med et godt råd.

Mvh BBB


WersiKlubben d. 17. Maj 2017 kl. 12:35:00
Musiktræf
Så er der musiktræf igen. Også denne gang er det i Ishøj . Musiktræffet afholdes d. 14 Juni mellem kl. 15:oo og 20:oo
Tilmelding sker på dette link:

http://www.musicfactory.dk/musiktr%C3%A6f.html

Mvh WersiKlubben


BBB d. 09. Maj 2017 kl. 20:36:25
Wersi Fox Rack
Hej ck
Prøv Hochrhein Studio i Tyskland. De har jo overtaget resterne af Wersi.
http://www.wersi-hochrhein.com/

Mvh BBB


ck d. 09. Maj 2017 kl. 19:31:44
wersi fox rack
Er der nogen der har eller ved hvor man får fat på en manual til det lydmodul mvh ck


WersiKlubben d. 22. April 2017 kl. 14:18:43
Musiktræf

Efter et vellykket, interessant og hyggeligt musiktræf i Ishøj, forlyder det fra arrangørerne at der i fremtiden er planer om at holde træf ca. hver anden måned. Det kommer til at skifte lidt mellem Nivå og Ishøj. Så det er jo rigtigt godt nyt. Det var rart at se hinanden igen, ligesom det var godt at møde nogle nye glade ansigter, man kunne udveksle erfaringer og meninger med. Superhyggeligt træf.

Mvh
WersiKlubben


WersiKlubben d. 12. April 2017 kl. 23:50:31

Endnu en god nyhed er på banen. Der er nemlig musiktræf igen, og det er Allan og Annette der står for arrangementet.
Musiktræffet afvikles d. 21 april 2017 på en ny adresse, nemlig Hummeren 3, 2635 Ishøj Havn.
Tilmelding skal ske hos Allan.

Se mere info på "Plakatsøjlen" her på WersiKlubbens hjemmeside, hvor man også kan tilmelde sig.

Tryk på linket herunder og hop til "plakatsøjlen" https://sites.google.com/site/wersiopslag/

På gensyn til et hyggeligt træf,

Mvh
WersiKlubben


WersiKlubben d. 12. April 2017 kl. 01:45:54

Hej Kåre Schei

WersiKlubben er ikke en egentlig klub man kan blive medlem af, men er et samlingssted for gode folk med orgel- og keyboardinteresser, hvor man her på Forum kan skrive sammen om stort og småt. Alle musik-interesserede er naturligvis velkomne til at skrive på vores Forum.
VI er jo ikke så mange Wersi-entusiaster i Norden, så vi byder dig naturligvis velkommen her på Forum.

Mvh
WersiKlubben