WersiKlubben

Evt. navn / dæknavn:
Evt. Overskrift / emne:
Fed skriftUnderstregningKursiv skrift  <−  Forklaring ‑ tryk her


WersiKlubben d. 09. Januar 2010 kl. 12:35:05

Hej F.H.

Interessant nodehistorie. Med lidt entusiasme og et drys held, lader det åbenbart til at kunne lade sig gøre at finde Klaus-noder.
Tak for fotos af din Atlantis. De er nu at skue for alle interesserede og nysgerrige blikke på side : 09 CD-Serien 1987-98, hvor den tager sig godt ud i Atlantis-serien.

Venlig hilsen
BBB


F.H. d. 06. Januar 2010 kl. 09:51:17
Klaus noder, Atlantis og Chris Nilson...
Hej Allesammen & Godt Nytår.

Tak for din kommentar BBB. Her kommer lige en opsummering af nogle ting. Først ang. Klaus´noder. Jeg har været på ferie i Holland hvor jeg tilfældigt faldt over en mindre Wersiforhandler. De havde en del forskellige noder og pludselig stod der et nodehæfte med Klaus Wunderlich. Det var jeg selvfølgelig nødt til at købe:-) Deri er bland andet noden til hans Arrangement af "Puttin´on the Ritz". Den kan høres på Youtube... Samtidig har jeg på Ebay i Tyskland købt en odentlig Røv...... LP´er med forskellige orgelkunstnere. Deriblandt Klaus, Franz Ady Zehnpfennig mfl. Ret sjov samling:-) Me deriblandt var en LP med et relativt ukendt nodehæfte. Det var Klaus W. der tilbage i 70´erne lavede en stribe musik på Helios´en for at promovere orglet og så kunne folk "lære at spille" som Klaus W. Det er et ret syret hæftem da der i hæftet står noteret mange af hans spilletekniker. Super fedt hæfte... Samtidig har jeg fået kopieret en nodebog som jeg ikke selv kender, men alle numrene er arrangeret af Klaus W. Det er ikke lykkedes mig at finde ud af hvilket hæfte de kommer fra og jeg har heller ikke fundet numrene indspillet på LP. Et par af numrene hedder således: "Start the Beat" & "Rythme with Klaus". Så hvis nogen kender numrene må de meget gerne skrive tilbage:-)

Vedr. min Atlantis. Mit instrument er som tidligere skrevet en kopi af Franz´. Franz har 3-4 Atlantis(eller havde). Nu har han kun 1. Men da han havde dem allesammen, havde han dem i forskellige udgaver. Den almindelige som "øveorgel", et "showorgel" som den du har et billede af. Historien bag den er vist nok at hans orgel blev sendt til "maler" hvert halve år for at få et nyt lag guld. Den blev sprøjtet med guldglimmer for at det skulle se showagtigt ud på scenen. Orglet ligner jo også en million. Så er der den som jeg har. Det er en "standard" atlantis, men alle knapper & drawbars er belagt med 24K guld.Det er en speciel teknik som gør at guldet bliver lagt på knapperne ved hjælp af strøm.?? Jeg kender ikke helt teknikken, men det gør at guldet ikke er malet på. For hvis det var, så ville guldet bliver slidt af med tiden på grund af syre og sved fra fingrene. Selve farven på min Atlantis er en smule mørkere, ikke meget, end den almindelige Perlmuttweiss. Franz har samtidig også sådan et orgel( eller har ihvertfald haft indtil for nylig). Det skulle være den eneste Atlantis han har tilbage, altså en som min. Jeg spurgte ham ad sidste gang jeg mødte ham og da havde han den. Som han sagde til mig:" Pas godt på den, Den spiller fantastisk:-)" Jeg sender selvfølgelig et billede af mit orgel så I kan se det. Og hvis nogen kommer forbi, er de jo altid velkomne til at kigge ind og se og hører orglet. Faktisk er der "kun" de 2 i hele verden som er "udrustet" sådan fra fabrikken. Derved bliver den vel en smule unik. Min Kammerat har også en Atlantis og den er stort set ligeså speciel som min. Hans er nemlig i Pianolaksort, malet hos Steinway & Sons i Hamborg. Også utrolig flot. Jeg får lige ham til at sende et billede også...

Ang. Chris Nilson, så tror jeg nok jeg ved hvem han er. Men jeg har ikke selv nogen plader med ham. Derfor er jeg da meget interesseret. Så hvis du har tid til det, må du gerne klarer et par eksemplarer til mig:-)

Og lige en lille fodnote til ham jeg købte mit orgel af. Jeg ved han er uddannet læge og at han i øjeblikket praktiserer i Norge. Han er vist nok ikke kommet hjem endnu. Jeg snakker med ham et par gange om året, så jeg skal nok hører om han er interesseret i at blive kontaktet. Jeg vil ikke bare sende et nummer eller en mailadresse uden hans samtygge. Håber folk har forståelse for dette.

Det var vist alt for nu. Men det var så også en ordentlig "smøre"..

Mange hilsner,

F.H.


WersikKlubben d. 04. Januar 2010 kl. 19:00:36
Hej Jan
Vedr. dit spørgsmål :
Hvem er Chris Nilson?

Chris Nilson er en herre der er svær at finde noget som helst om.
Han er tysk orgelspiller, der med sin rytmegruppe bl.a. indspillede LP´erne "Hammond a gogo", "Hammond nonstop dancing" og "Von How do you do bis sacramento" som blev indspillet i starten af 70´erne. Hvor mange plader han har indspillet, ved jeg desværre ikke. Man han spiller fantastisk godt.

Venlig hilsen

WersiKlubben


WersiKlubben d. 04. Januar 2010 kl. 18:06:07

Hej Jan
Ja, det er svært at finde lyde på de lidt ældre orgler.
Jeg har set på det link Torben har sendt, og der kan man jo høre de lidt nyere Wersi-orgler, og også ældre racks. Ganske godt link, som kommer her på siden snart. Jeg har tidligere hentet lidt fotos derfra, men har ikke opdaget lydsiden.
Så tak for det Torben.
Men tilbage til dit spørgsmål. Lige så snart der dukker noget op med lyde fra de lidt ældre Wersi-orgler, bliver det naturligvis sat ind på siden her. Men nettet er jo stort, så det kan jo tage sin tid.
Skulle nogen ligge inde med et godt link af den slags, er de velkomne til at sætte det ind her i forum.

Venlig hilsen
WersiKlubben


Jan d. 04. Januar 2010 kl. 13:56:19
lyde fra wersiorgler
Hej wersiklub igen
Jeg kan se at der engang d. 14 nov. er en der heder Rene der har spurt om der var et sted man kan høre de forskelige wersi orgler, Er der det? Det er jo interesant hvis man som jeg er på udkik efter et orgel.
hilsen Jan


Jan d. 04. Januar 2010 kl. 13:43:05
Chris Nilson
Hej wersiklub, Hvem er omtalte Chris Nilson ? ham har jeg aldrig hørt om.
hilsen Jan


Jan d. 04. Januar 2010 kl. 13:40:12
til Torben
Hej Torben, det kunne godt se ud som om wersi er gået i betalingsstandsning hvis man ser dit vedhæftede link, men mon ikke at firmaet forsætter, men med nogen andre ved roret, det er jo et stort kendt mærke, så der er vel penge i det stadig.Det må vi da håbe at der er.
hilsen Jan


(En eller anden) d. 03. Januar 2010 kl. 16:15:14
Wersi insolvent ?
Hej
Er der nogen der kan af/bekræfte at WERSI er gået i betalingsstandsning d.3o/12-09

http://www.musiker-board.de/vb/klavier-orgel-vintage/369629-wersi-insolvent.html

Torben


WersiKlubben, BBB d. 03. Januar 2010 kl. 13:23:18
Atlantis m.m.
Hej F.H.

Tak for ros og ikke mindst 2009, hvor vi jo havde nogle rigtig gode og hyggelige musiktræf.
Ja, som du selv nævner er det noget vanskeligt at finde orgelnoder.
Må jeg spørge hvor du har skaffet KLaus-noderne fra ?
Vedr. din Atlantis, kan jeg forstå på dig, at det ikke er den der er foto af nederst på side 09,- CD serien. Det troede jeg faktisk at det var. Så det ville jo være rigtigt fint hvis du har mulighed for at sende et foto af den.
Vedr. orgel-Lp´er har jeg ganske lidt med Chris Nilson. Det er plader fra 70érne. Pladerne er svære at skaffe, men mulige at kopiere til cd.
Det er et orkester der spiller, hvor Chris Nilson spiller orgel. Og han spiller fantastisk godt. Så hvis det har interesse, må du sige til.

Godt Nytår
Venlig hilsen
BBB


Palle d. 02. Januar 2010 kl. 14:03:09
Vedr. Atlantis
Hej F.H.

Tak for dine kommentarer, specielt vedr. Atlantis. Det ville glæde mig og sikkert mange andre, hvis du ville dele fotos af det med os.

Har du stadig kontakt til ham i Århus? Ved du om han har flere til salg? Har du evt. et link til en side på nettet eller en mailadresse, så jeg kan kontakte ham?

Med venlig hilsen

Palle


F.H. d. 30. December 2009 kl. 21:28:27
Vedr. Atlantis
Hej Wersiklubben.

Først og fremmest - TILLYKKE med det flotte resultat af hjemmesiden. Den er superfed. Dog er det først nu jeg sådan rigtig kigger med på Forumsdelen. Jeg har siddet og læst indlæg her til aften og har lige et par kommentare til et par stykker af dem.

Den første er den med noderne. Jeg har siddet og surfet nettet tyndt omkring diverse noder til orgel. Jeg må bare sige, det er der godt nok ikke meget af. Jeg har selv en del noder, hovedsagelig Klaus og Franz da jeg er ret stor fan af dem begge to. jeg har omkring 7 nodehæfter til orgel. Som sagt er de svære at skaffe. Jeg samler også på en del LP´er, så hvis nogen skulle ligge inde med LP´er de ikke bruger mere, skal de bare sige til. Det skal selvfølgelig være Orgel-LP´er...

Omkring det med at skaffe en Atlantis. Så er det ikke ret nemt. Jeg har selv ledt i et stykke tid, men for 4 år siden fandt jeg en. Jeg har købt min i Århus hos en fyr, som på det tidspunkt havde rigtig mange orgler. Bl. a. havde han 5 Galaxis´, 1 Atlantis, 1 SN1( 4 manualer - Jeg er sikker på Wersiklubben har et billede liggende), et orgel bygget af et 2000 år gammelt træ, også Wersi, og det var med certifikat. Det var superspændende at besøge ham. Den Atlantis jeg købte har Wersiklubben i et tidligere indlæg refereret til. Min er en hvid Atlantis Gold SN3. Den står nøjagtig mage ved Franz Lambert´s hvide Atlantis. Med samme software pakker m.m. Alle knapper er i 24K guld og selvom malingen hedder "Perlmuttweiss", så har den fået et strøg af "guld" i lakken. Den er en smule mørkere end den originale hvide. Hvis folk er interesseret, så kontakt mig, så sender jeg gerne et billede. Der er mange fine billeder i "CD serien 87-98", men der mangler lige et af den jeg har. Så det kommer nok som en Nytårsgave.

Super fed ide med Klaus´ Pladeparade. Jeg kunne godt tænke mig hvis folk ligger inde med videooptagelser af Franz, Klaus mfl, måske evt at få en kopi. Jeg er meget nysgerrig hvad sådan noget angår.

Hvad angår snakken omkring Golden Gate, så må jeg sige ligesom Wersiklubben. De er ret dyre at købe og ombygge. Man skal virkelig brænde for det. En anden løsning( som Franz brugte i mange år da han spillede Atlantis og stadig bruger idag) kunne være et ekstra lydmodul. Jeg har selv et ældre Solton MS40. Det lyder supergodt, især i forhold til priserne imellem GG og et modul. Franz havde IKKE indbygget GG. Han brugte "kun" den originale rytmedel samt et (idag) ketron X4 modul. Den siger også superfedt. Hvis folk har hørt Franz Lambert´s CD "PUR", så ved de også hvordan det lyder...

Nu leder jeg så selv efter noget. Nemlig en brugsanvisning eller diagram for et par højttalere. Wersi TS 5100. Jeg har været heldig at købe et par som Franz også selv bruger. Det bliver vildere og vildere... Men jeg har en fejl på disse og nu vil jeg gerne fejlfinde lidt på dem. Så hvis nogen ligger inde med et diagram for disse højttalere, så hører jeg gerne fra dig/jer... Jeg mener også at de findes i en transportabel udgave (Wersi TS 210 (aktiv)). Hvis folk overvejer at købe sig nogle højttalere til deres orgel, så anbefaler jeg disse. De spiller suværent fedt og de giver bare nyt liv til dit orgel..

Så er der vist kun tilbage at sige - GODT NYTÅR - til alle og tak til Wersi DK og Wersiklubben for endnu et fantastisk år for os orgelfolk:-)

Mange Nytårshilsner,

F.H.


Palle d. 30. December 2009 kl. 11:07:14
Vedr. Atlantis
Hej WersiKlubben

Tak for linksene. Det er det samme, jeg har fundet. Jeg forhandler i øjeblikket priser med Michael Stange. Han har også et Louvre (hvid, købt i 2006) til salg. Han har tilbudt mig begge orgler, men til en pris, der ligger væsentligt over mit prisniveau, så jeg har forespurgt på prisen på Atlantis. Jeg har endnu ikke hørt mere fra ham, heller ikke fra Hammond vedr. det sorte Atlantis.

Du hører nærmere, når jeg hører fra Tyskland.

Godt Nytår.

Venlig hilsen

Palle


WersiKlubben d. 23. December 2009 kl. 23:15:09
Vedr. Atlantis
Hej Palle

Jeg har fundet et par Atlantis i tyskland. Om det er de samme du har fundet kan du jo hurtigt se. Der er både en hvid og en bordeaux-rød Atlantis.
Der er kun oplyst en mail-adresse, som er følgende :

michael-stangexz@q-qonline.de

Linket til selve siden er :

http://www.wersi-orgelstudio.de/

Tryk herefter på "Orgelmarkt", og herefter på "Private Orgelmarkt".

Venlig hilsen

WersiKlubben


WersiKlubben d. 23. December 2009 kl. 17:45:41
Fotos
Hermed en tak til Ib Lund, som ønsker hele Wersifolket en glædelig Jul samt et godt Nytår, og som på vores mail har sendt 3 nye fotos af Klaus-plader med årstal til " Klaus´s Pladeparade ", side 13.
Vi nærmer os målet.

Venlig Julehilsen
WersiKlubben


WersiKlubben d. 23. December 2009 kl. 13:27:06
Atlantis
Hej Palle

Jamen pøj pøj med forhandlingerne. Hvis jeg støder på noget, skal jeg lade høre fra mig her på siden.

God Jul og godt Nytår herfra til alle.

Venlig hilsen
WersiKlubben


Palle d. 23. December 2009 kl. 06:11:21
Vedr. Atlantis
Hej WersiKlubben

Ja, man må sige, du har fået et godt instrument til en god pris. Jeg overvejede selv at købe det, der var på WERSI Danmark's hjemmeside, men var for sent ude. Jeg har forespurgt på prisen hos Hammond, men endnu ikke hørt noget. Det er også lykkedes mig at finde både et Atlantis samt et Louvre til salg i Tyskland. Vi forhandler p.t. om priser.

Tak for hjælpen. Glædelig Jul og godt Nytår til dig og alle i WERSI Klubben.

Venlig hilsen

Palle


WersiKlubben d. 22. December 2009 kl. 15:39:55
Vedr. Atlantis
Hej Palle

Det er faktisk selvsamme orgel jeg refererer til ( sikke dog en masse éer ).
Jeg kan ikke finde prisen på den sorte Atlantis, som er på Hammonds side i tyskland ( Hammond.at/ ). Orglet har LiveStyle, og vil så være lidt dyrere end mit. Det er stadig muligt at fínde LiveStyle og Golden Gate til Atlantis. Prisen for at få installeret LiveStyle kender jeg ikke , men Golden Gate, som jo er en større opdaterings-pakke ( inkluderer jo også LiveStyle), koster omkring 28.000 kr. Dertil kommer transport til og fra tyskland. Det er Orgel Studio Eva Späth der stadig har enkelte af disse liggende.
Jeg fandt min Atlantis på Wersi Danmarks hjemmeside. Prisen var ca. 57.000 kr.

Jeg har senere talt med en, der har købt en Atlantis med Livestyle, og en anden der har købt en Atlantis med Golden Gate. De havde givet henholdsvis omkring 100.000,- og 125.000,- kr.
Så set i bakspejlet har jeg jo fået min Atlantis til en god pris.


Med venlig hilsen

WersiKlubben


Palle d. 21. December 2009 kl. 11:38:36
Hvid Atlantis
Hej WersiKlubben

Tak for dit svar. Jeg har forespurgt på pris på WERSI Atlantis i sort, som står hos Hammond i Tyskland, for et par år siden, men prisen er for pebret. Du har ret, det er svært at finde et Atlantis, men jeg lever i håbet.

Hvor fik du fat i dit? Må jeg spørge til prislejet?

Med venlig hilsen

Palle


WersiKlubben d. 19. December 2009 kl. 22:55:14
Hvid Atlantis ...!
Hej Palle
Ja, det er altså ikke så let at finde en hvid Atlantis. Jeg har selv en hvid Atlantis, som jeg købte for et års tid siden. Siden har jeg nærmest for sjov skyld set hvad der står til salg af Atlantis rundt om i verden, og har til dato kun fundet en. Det er en sort Atlantis, og den står i tyskland. Det er et flot orgel, som oven i købet har LiveStyle. Prisen ligger så vidt jeg husker på omkring 125.000 kr. Det er et stykke tid siden jeg så efter, så der kan jo være sket ændringer.
Hvis du er interesseret i at se den, kan jeg godt finde linket til dig.

Med venlig hilsen
WersiKlubben


Palle d. 19. December 2009 kl. 10:02:53
Hvidt WERSI Atlantis søges
Er der nogen, der ved hvor man kan købe et velholdt, hvidt WERSI Atlantis til en fornuftig pris, evt. kan et WERSI Beta DX 400 CP indgå i handelen?

Med venlig hilsen

Palle


PW d. 02. December 2009 kl. 04:22:38
Vedr. Basic
Hej Elo.

Det lyder som om der er noget galt for når men trykker på Basic knappen og kun den er tændt er det knapperne til højre for displayet der skal bruges det har ikke noget med Total Preset at gøre. Total Preset er jo et programerbart lag.

Med venlig hilsen PW.


Elo  d. 28. November 2009 kl. 00:39:43
Vedr.Basic.
Først en tak til Wersiklubben for svaret på mit forige indlæg,vedr.SL5 kort.
Hej PW
mit Orgel er en Wega med 2x5 oktaver og Live Style, når jeg trykker på Basic knappen 3 gange skifter den melem Basic-Live Style og Live Style 2, så når jeg
trykker Selektor 1 eller 2 og 3 i Obermanual skifter det ligledes mellem Basic-
Live Style og Live Style 2, trykker jeg Bank 2 i Total Presets så er det at
Basic 2 viser sig, man kan se den men der er ikke noget at høre som man kan mellem de 3 først nævnte,er det altsamen på grund af at der er Live Style i
Orglet at det vises i Displayet ? tillægs spørsmål for i et Arcus CD 45 Orgel uden Live Style viser Displayet ikke noget om Basic når man trykker på Basic knappen er det så en fejl ?.
Med venlig hilsen Elo.PW. d. 27. November 2009 kl. 09:11:30
Vedr. Basic.
Hej Elo

Basic er nogle faste lag der er i orglet som ikke er programerbar dem er der 2 af de skal være der ellers er der noget galt med orglet hvad er det for et orgel du har ?.

Med venlig hilsen PW.


Wersiklubben d. 26. November 2009 kl. 22:53:18
Vedr. slavekort
Hej Elo

Jeg har selv et cd-orgel uden Livestyle eller Golden Gate. Kort før jeg købte det, blev der sat flere slavekort i. Jeg har forstået det sådan, at jo flere slavekort man sætter i, jo større polyfoni får man ( jo flere tangenter kan man trykke ned på samme tid ).Og så vidt jeg ved kan der max sidde 8 kort i. Man har jo heller ikke et ubegrænset antal fingre.
Prøv forresten at se på ebay. der er tit forskellige brochurer man kan købe til cd-orgler. Det er den tyske ebay. Hood er også en tysk handelsportal der er muligheder i. Du kan finde de forskellige handelsportaler på side 02.
Jeg skal snart mødes med en der har lidt indblik i Livestyle. Så kan det være at jeg har et lidt mere præcist svar til dig.

Venlig hilsen

WersiKlubben


Elo  d. 25. November 2009 kl. 23:24:47
SLAVE KORT SL5
Er der en Bruger der ved om man uden videre kan isætte flere slave kort SL5 i
et CD-Orgel med Live Style, vor i forvejen kun seder 5 kort således det kommer op på 7 stk af 8 muliheder, og skulle der være en der ved om der findes noget på skrift om Live Style, min Live Style ser ud til at virke, men så er der Basic
det virker også, men der er også en Basic 2 som jeg fornemmer ikke her nogen
fungsion kan det være tilfællet ?
venlig hilsen Elo