WersiKlubben

Evt. navn / dæknavn:
Evt. Overskrift / emne:
Fed skriftUnderstregningKursiv skrift  <−  Forklaring ‑ tryk her


Klaus d. 06. August 2010 kl. 11:23:36
Dansk manual
Hej wersiklub
Jeg ser der er mulighed for at skaffe en cd manual til wega på dansk.Det er jeg da interesseret i.Min er på tysk,og det kan være lidt svært at forstå alle tekniske detaljer.
I skriver prisen er uoverkommelig lav.Hvad koster den ?
Hilsen Klaus


WersiKlubben d. 04. August 2010 kl. 13:37:15
Dansk manual
Skulle der ude i det ganske land sidde endnu en personage og mangle en dansk brugermanual til Wega CD, Spectra DC, Nova CD eller Gala CD, er der mulighed for at fremskaffe en sådan til en uoverkommelig lav pris.

Med venlig hilsen
WersiKlubben


WersiKlubben d. 02. August 2010 kl. 00:39:01
Manual til dx 700 cd
Hej H.c.
Hvis du sender en mail på Wersiklubbens mailadresse (se kontakt), så sender jeg dig nogle oplysninger retur.

MVH
WersiKlubben


H.C. d. 29. Juli 2010 kl. 15:11:39
Manual
Er der nogen her på siden,der ved om man kan købe en manual på dansk til Wersi spectra dx 700 cd og i så fald hvor ?Jeg har den tyske udgave,men vil gerne have fat på en dansk.Mvh H.C.


Administrator d. 21. Juli 2010 kl. 22:42:41
Opdatering af Wersiklubbens mini-forum.
For at forhindre spam, er der nu indsat et filter, som skulle frasortere useriøse indlæg.
Forum bør fungere upåvirket, men skulle du alligevel opleve at du ikke kan skrive et indlæg, så send venligst en mail til adminxz@q-qbruger.mine.nu og fortæl lidt om hvad der sker.


Palle d. 01. Maj 2010 kl. 11:38:35
Atlantis
Hej F.H. (og øvrige interesserede)

Så kom dagen endelig, jeg har ventet på siden december 2009. Mit nye, hvide WERSI Atlantis (med GG2plus, TGM4, passende bænk i hvid, fuldt pedalspil, 2 hvide højttalere TS 2000) ankom i går eftermiddag, med bil fra Tyskland. Leveret af den tekniske chef og hans kollega fra ORLA DEUTSCHLAND (http://www.orla-deutschland.de).

Jeg har netop udskrevet den ene manual, der fulgte med, så jeg kan komme i gang med at lære orglet nærmere at kende. Billederne følger snarest muligt. Som du har jeg placeret mit orgel i stuen, midlertidigt, da vi ikke kunne få understellet ind ad døren til mit musikværelse/kontor. Et godt råd til andre, der overvejer at anskaffe et: Mål op først, om der er plads til det :-)

Af øvrige nyheder kan jeg fortælle, at ORLA DEUTSCHLAND overtager en del af WERSI's lokaler i Halsenbach og holder en stor forårsfest, for at fejre det, fra torsdag d. 20. maj til og med lørdag d. 22. maj. Der vil være optræden af Mark Whale, Robert Bartha, Jim Vogelmann og Daniel Von Lison. De har andre brugte WERSI-orgler til salg i øjeblikket. Da jeg efterspurgte priser på andre instrumenter (dog kun med fuldt pedalspil) fik jeg følgende oplyst (Måske er nogen af jer interesserede):

1 WERSI-LOUVRE, Sonderlackierung weiß
(25-T-Vollpedal, Pedalbeleuchtung, bel. Pedalpistons, Manualpresets, 7er Software, sehr viele Freischaltungen, großes Untermanual)

EURO 23.500,00 ohne Boxen
EURO 26.000,00 mit Boxenpaar TS 9000 -Sonderlackierung weiß-

1 WERSI-SPECTRA, Sonderlackierung hochglanz schwarz 25-T-Vollpedal, OX 7up, Golden Gate, Top-Ausstattung)
EURO 7.900,00 ohne Boxen
EURO 8.900,00 mit Boxenpaar TS 2000/schwarz matt)

Beide Instrumente sind von unserer Werkstatt überprüft worden und technisch und optisch einwandfrei!

Mvh. Palle


Peter d. 24. April 2010 kl. 15:33:26
Midifiler
Hej
Skulle nogen vide om man kan bruge midifiler fra midiland, til en Elka X-1000

Mvh. Peter


F. H.  d. 22. April 2010 kl. 14:56:29
Atlantis
Hej Palle.
Det lyder rigtig spændende med din Atlantis. Jeg glæder mig meget til at se billeder af den. Ved du om der er Golden Gate, Livestyle m.m. I!! Min er en standard, udover er den bygget mage ved Franz Lamberts. Den hvor drawbars og knapper er i Guld. Der ligger et par billeder her på wersiklubbens hjemmeside under billeder - CD Serien. Billedet er taget i stuen, så du kan sagtens kende den. Jeg har kun livestyle i mit orgel og ikke Golden Gate.

Glæder mig til at høre nyt om dit orgel.

Hilsen
F. H.


Palle d. 22. April 2010 kl. 12:22:52
WERSI Beta - fejl
Hej F.H.

Tusind tak for de gode råd. Jeg vil forsøge at indlæse data fra de gamle bånd, jeg har liggende, hvis jeg kan finde en båndoptager, der kan kobles til orglet, ellers må jeg have fat i WERSI DK.

Ang. Atlantis: Det har været en lang proces indtil videre, mest på grund af vintervejret, som har forhindret en tekniker i at komme frem til sælger, for at checke orglet inden det leveres. Lige nu venter jeg på besked fra teknikeren, om forventet leveringsdato. Jeg lover at skrive mere og sende billeder, når jeg har modtaget min Atlantis. Har du billeder af din Atlantis?

Mvh

Palle


F.H. d. 19. April 2010 kl. 08:23:27
Wersi Beta -fejl
Hej Palle.
Det lyder lidt underligt i forhold til fejlene. Men jeg kan næsten kun komme i tanke om 1 ting det kan være. Jeg mener der sidder batterier i Betaen. Hvis der gør det, er det højst sandsynligt dem som i takt med tiden er løbet tør for strøm. Jeg har selv en Atlantis og hvis mine batterier læber tør, så mister den al intern hukommelseog kommer til at "lyde" som du beskriver. Det er rigtig træls og der findes vist snart kun 1-2 svar på hvad man så skal gøre. Enten skal der efterlyses lyde og rytmer som normalt sidder i orglet, eller, kontakt WersiDK og aftal en tid med deres tekniker(Dr. Wilfred) når han en dag kommer til DK. Han må siges at være specialisten på disse orgler han har været den ledende udvikler på alt lige fra Helios til Atlantis. Så hvis han ikke kan hjælpe er der vist ingen der kan. Især ikke nu hvor Wersi Tyskland er gået konkurs. Ellers har jeg ikke lige flere ideer.

Når du nu modtager din Atlantis, så skriv lige lidt om den. Vi er nogle som er nysgerrige. Der er jo ikke så mange herhjemme. Jeg er spændt på at hører hvad det er for en. Og send gerne et billede

Mvh,
F. H.


luc cauwelier d. 16. April 2010 kl. 19:25:34
luc.cauwelierxz@q-qskynet.be
Hello, Please, is there somebody who can help me to find the user manual for a WERSI PEGASUS RACK 1 ? Thanks anyway and with friendly regards, Luc Cauwelier Belgium


Palle d. 03. April 2010 kl. 12:21:22
WERSI Beta - Fejl
Kære musikvenner

Mit WERSI Beta, som har tjent mig trofast, har nu meldt en fejl for første gang i 22 år. Jeg håber, I kan hjælpe mig med gode råd og tips til at få problemerne klaret. Det har ikke været brugt i lang tid, så da jeg tændte for det i går meldte det en ROM-fejl, men jeg nåede desværre ikke at notere den nøjagtige fejlmeddelelse (Hvordan kan jeg få den frem igen?). Orglet er nu skilt ad, det er renset indvendigt, en del stik har været taget af og sat på igen og alle printkort har været ude og er sat i igen. Jeg håbede, at det kunne løse problemet, men troede ikke på, når det åbenbart er en ROM-fejl. Det skulle prøves, men desværre fungerer orglet ikke.

Når jeg tænder blinker alle lamperne og alle kort melder klar. Rytmeboksen kan startes, men rytmerne er ikke rigtige, det er en sammenblanding af alle mulige trommelyde. Der er ingen lyde, hverken i øvre eller nedre manual eller bassen. Kan I hjælpe med tips, både hvordan jeg får fejlmeddelelsen frem igen og hvordan jeg løser problemet (evt. navnet på en god WERSI-tekniker i Østjylland)? Selvom jeg går og venter på at få mit "nye" WERSI Atlantis fra Tyskland vil jeg gerne have min Beta til at spille igen. Håber I kan hjælpe mig.

God Påske til jer alle.

Venlig hilsen
Palle


WersiKlubben d. 28. Marts 2010 kl. 22:57:49
Ketron Midjay
Hej Niels R.

Vedr. Ketron Midjay og Ketron Midjay Plus er en af de væsenlige forskelle harddisken.
Ketron Midjay, som er forgængeren for Ketron Midjay Plus har en hardisk på 20-40 GB. Midjay Plus har en harddisk på 80 GB.
LCD-displayet på Midjay Plus er større. og der ligger vist nogle flere lyde i den, og selve lyde er vist også pudset lidt af, så de lyder bedre.

Ketron Midjay er ikke kun en slags rytmebox. Den kan afspille styles, midifiler og mp3 filer.
Derudover indeholder den en mængde lyde som du kan spille med på din Vega.
Men se hellere de to links herunder så du kan få et bedre overblik.


Link til Ketron Midjay:
http://www.ketron.com/pdf/Midjay%20Review%20EM%20-%20Nov%2007.pdf

Link til Ketron Midjay Plus :
http://www.crafton.dk/pdf_web/DK_ketron.pdf

Prisen varierer noget. Jeg har set den til omkring 14.000 kr. i tyskland.
Hos NexTag UK koster den 1.353 GBP, og med dagens kurs er det 11.189,- kr.
Link herunder:

http://www.nextag.co.uk/ketron-midjay-plus/products-html

Men som sædvanlig er det jo bedst at surfe lidt rundt på nettet.

Venlig hilsen
WersiKlubben


Niels R. d. 24. Marts 2010 kl. 11:52:30
Ketron
Hej...

Jeg har nogle spørgsmål angående ketron midjay, som jeg vil høre om der er nogen der kan hjælpe mig med.
1. Hvad er forskellen på ketron midjay og ketron midjay plus?
2. Er ketron midjay (plus) udelukkende en slags avanceret rytmebox, eller indeholder den et lydbibliotek, som man kan bruge i eksempelvis i en Vega ?
3. Hvor køber man fordelagtigt ( pris og garanti) midjay ?

Niels R.


WersiKlubben d. 22. Marts 2010 kl. 11:34:06
Vedr. OX7 modul
Hej Hnj.

Så vidt jeg er orienteret er micromodulet en amerikansk sag.
OX7 micromodul og OX7 Drawbarmodul er der ingen forskel på, hverken
i lydkvalitet eller lyde.

MVH.
WersiKlubben


H.C. d. 12. Marts 2010 kl. 19:01:32
Wersi Spectra
Hej Elo
Tak for svaret.Årgangen er jo heller ikke uvæsentlig.Jeg har købt et transportabel,meget flot nøddebrun dx 700 cd og fandt så ud af,der også er en 700 cd.Det er ren og skær nostalgi-køb,jeg har et Tyros 1 keyboard,som kan mange ting,men men men,den rigtige orgellyd,findes efter min mening kun i Wersi og Hammond.
Mvh H.C.


Elo d. 12. Marts 2010 kl. 10:05:10
Wersi Spectra
Hej H.C.
Den væsenlige forskel er et årti, CD 700 er årgang 1987 og DX 700 CD er årgang-
1996, Technikken er stortseet den samme.
Mvh. Elo


H.C. d. 06. Marts 2010 kl. 01:20:34
Wersi spectra
Kunne godt tænke mig at vide,hvad er forskellen mellem spectra dx 700 cd og spectra 700 cd
Mvh H.C.


Ole d. 27. Februar 2010 kl. 15:07:11
Arcus er solgt
Wersi Arcus CD 45 sat til salg her på siden den 12 januar er solgt.
Mvh. Ole


F.H.  d. 17. Februar 2010 kl. 10:16:48
Ox7 modul
Hej Ib.

Jeg har siddet og surfet lidt og fundet en der vil sælge. Jeg er dog ikke klar over om den stadig er til salg, men tjek den ud. Linket kommer herunder. Jeg har desværre ikke en til salg, da min sidder indbygget i min Atlantis.
http://www.guloggratis.dk/fritid/musikinstrumenter/tangentinstrumenter/el-orgel/annonce/7069584

Den er sat til salg her i februar så der skulle være en chance. Og så synes jeg den er billig.

Mange hilsner,
F. H.


Ove d. 11. Februar 2010 kl. 12:05:41
Tyros 2 og 3
Hej F.H.

Tak for svaret.det var en ornlig mundfuld.jeg spiller jo ikke profesionelt men hvis ikke maskinen lyder godt blir man jo trat af og spille på den.jeg kan godt se på det hele at jeg skal se mig om efter en tyros3,selvom den er noget dyrere,bliver jeg nok glad for den beslutning når den står herhjemme.og så meget dyrere er den jo heller ikke,og skulle man fortryde er den jo også nemmere at sælge,selom jeg nu nok ikke vil sælge den når den først er inde for døren.så tak for hurtigt og godt svar.

vh.
Ove


F.H. d. 10. Februar 2010 kl. 19:06:26
Tyros 2/3
Hej Ove.

Ja, det spørgsmål du stiller der er jo ikke første gang jeg hører det. Jeg vil da godt forsøge at svare på det.

Jeg har selv haft både T2 & T3. T3'eren har jeg lige nu og jeg må sige jeg er glad for at jeg har skiftet. Jeg var rigtig glad for 2'eren, men da jeg først fik 3'eren hjem på prøve var der ingen tvivl.

T3'eren arbejder på sin vis på samme måde som T2'eren. Den største forskel ligger nok i lydudviklingen. Lydene i T2 er flotte og rigtig gode at spille med. I 3'eren er der bare blevet flere og de er blevet flottere endnu engang. Som noget nyt kan man nu købe lyde fra Yamaha til 3'eren. I øjeblikket fås der en Choir-pakke, en Euro&US organs, 2 panfløjter og en trombone. Den credit skal Yamaha så have. De er totalt fede de lyde man kan købe. Selvfølgelig er det træls at skulle købe lyde når der ligger lyde i maskinen i forvejen, men de er totalt fede. Nu på 3'eren er der så også mulighed for at "spille" med lydene på en ny måde. Der sidder 2 knapper til Venstre på maskinen ved siden af Pitchbend og modulatorhjulet. De giver mulighed for at lave mere præcise anslagstoner i forhold til hvis man bruger pitchhjulet. Eksempelvis på de nye SA2 lyde(super articulation 2) såsom mundharmonika,klarinet, trompet m.m. Det lyder rigtig godt når man får lært at bruge det.

Den næste ting som er meget iørefaldende er rytmedelen. Hvor 2'eren er kendt for sine nogengange lidt lange intro og outro's, er de blevet væsentligt forbedret og meget mere systematiseret. F eks. Intro 1 er kort( typisk 4 slag for på trommestikker) intro 2 er en god, næsten kort intro og intro 3 er så lang men stadig flot det samme gør sig gældende for endings/outro. Og så har hele lydbilledet i rytmedelen fået en overhaling med de nye lyde og hvor 2'eren kan have tendens til at være overpyntet er meget af det såkaldte "tingeltangel" blevet pillet af. Det gør rytmeboksen noget mere "dansevenlig" til os som spiller ude. Den er i 3'eren samtidig blevet boostet lidt så den lyder lidt mere rå hvor 2'eren har en tendens til at lyde for "cd-agtig".

Så er der sket noget på effektdelen i maskinen. 3'eren har nu mulighed for når man spiller rytme, at kunne bruge en lesliefunktion på et orgel og en anden effekt på guitar og så måske en lang Hall effekt på klaver. Her snakker vi selvfølgelig akkompagnementsdelen. Det kniber lidt mere på 2'eren hvor det mere er enten/eller. Det e ikke sikkert man lægger mærke til det, men når man har hørt forskellen, så gør man.

Mit råd til dig vil være at prøve dem begge hvis du har mulighed for det. Måden opbygningen er på er de ens, næsten. Nogle knapper er flyttet rundt og der er blevet ryddet op i antallet af knapper. Så har 3'eren fået "sliders" under skærmen. Uundværlige synes jeg. Det er nemmere at skrue op og ned for de enkelte stemmer. Samtidig kan man få lidt fornemmelsen af drawbars. Jeg har selv et orgel med drawbars og det erstatter ikke dem, men de er gode som alternativ.

Nu håber jeg ikke du er blevet mere forvirret. Og hvis andre har noget at bidrage med synes jeg de skal skrive det. Jeg kan ikke huske det hele. Men igen, jeg var ikke i tvivl da de stod ved siden af hinanden. Det kan godt være springet fra Tyros1 til Tyros2 var stort, men hvis man lægger mærke til detaljer, så tror jeg faktisk springet er større mellem 2'eren og 3'eren. Men det er jo blot min mening. Men nu skal man jo ikke glemme at der igså er kommet en ny ketron. Tjek den ud også. Lydmæssigt synes jeg ikke den er helt så gos som T3, men rytmeboksen er suværen i Ketron Audya.

Prismæssigt vil jeg tro at en brugt T2 skal koste omkring 14000 kr og en T3 koster omkring 20-22000 kr. Alt afhængig af udstyr. Men er du i tvivl, så kontakt mig gerne. Jeg vil gerne guide sig igennem. Det kan godt være lidt svært. Der findes nemlig rigtig meget software til begge maskiner. Det har selvfølgelig en værdi.

Mvh,
F. H.


Ove d. 10. Februar 2010 kl. 14:13:43
Tyros 2 og 3
Hej

Er der nogen her i versi klubben der har forstan på forskellen på yamaha tyros 2 og tyros 3?. jeg har ikke meget forstan på det og synes nu ikke der er meget forskel på lydene som sådan,da jeg for det meste kun har hørt dem på youtube.hvad er en rimelig pris for en brugt tyros 2 og 3?

vh. Ove


Wersi.dk d. 27. Januar 2010 kl. 15:09:01
Kære musikvenner

Da der ikke er tilslutning nok til Frankfurt messetur i 2010, har vi set os nødsaget til at aflyse turen.

Det er en skam, og vi ved, at der er nogle af de trofaste der bliver meget kede af det, men det hele skal jo også kunne hænge sammen, så der er ikke noget at gøre ved det.

Vi prøver naturligvis i 2011 igen, det kan jo godt være at det kan lade sig gøre igen til den tid.

De, der har betalt depositum, bedes sende konto oplysninger til os, så vil jeg føre pengene tilbage med det samme.

Venlig hilsen
Birgit


Ole d. 12. Januar 2010 kl. 00:21:14
Arcus til salg
Elorgel Wersi Arcus CD 45,
4 Octaver Upper Manual,5 Octaver Lower Manual med splits,13 fods Baspedalspil, Styrkepedal med 2 programerbar taster og meget andet, velholdt og i orden
se mere side 02 Handels-potaler / Den BlåAvis,
pris i December 7.800 pris i Januar 6.800 eller et acceptabel bud.
MVH
OLE
75559291